• Обновено
037 EPDM O-RING, 70A DUROMERTER, BLACK, 2-1/2 ID, 2-5/8 OD, 1/16 ширина

037 EPDM O-RING, 70A DUROMERTER, BLACK, 2-1/2 ID, 2-5/8 OD, 1/16 ширина

DEN 1.33
Во магацинот.

Залиха

Направено од етилен пропилен диен мономер (EPDM) гума за употреба со најразлични хемикалии и околини. Може да се користи во широк температурен опсег од -70 степени F (-57 степени Ц) до 300 степени F (149 степени Ц). Околу пресек за да се обезбеди заптивка помеѓу цилиндричните површини на преклопување. Дурометар (цврстина) од 70А за отпорност на пенетрација. Ги исполнува стандардите дефинирани со воздушниот стандард AS568 A. Направено од етилен пропилен диен мономер (EPDM) гума за употреба со најразлични хемикалии и околини. Може да се користи во широк температурен опсег од -70 степени F (-57 степени Ц) до 300 степени F (149 степени Ц). Околу пресек за да се обезбеди заптивка помеѓу цилиндричните површини на преклопување. Дурометар (цврстина) од 70А за отпорност на пенетрација. Ги исполнува стандардите дефинирани со воздушниот стандард AS568 A. Овој прстен EPDM O е црн во боја, круг во пресек, има durometer од 70 A и е дизајниран за употреба во широк спектар на апликации за запечатување. EPDM е прифатлива за температурни апликации помеѓу -70 степени F (-57 степени Ц) до 300 степени F (149 степени Ц). Тој е компатибилен за употреба со вода и пареа, силиконско масло и маснотии, поларни растворувачи (алкохоли), киселини, течности за сопирачки засновани на гликол, озон и атмосфера. Тој е ранлив на многу масла, бензин и растворувачи. Овој материјал ги исполнува меѓународните стандарди ASTM. Овој прстен на EPDM има Дурометар на брегот од 70А. Дурометарот на брегот е цврстина на материјал и неговата отпорност на трајно вовлекување. Повисока вредност на дурометар укажува на поголема отпорност на вовлекување на скала од 0 до 100, при што 100 не означуваат вметнување. О-прстените обично обезбедуваат притисок и заптивка на течности помеѓу цилиндрично обликувани, преклопувачки површини за парење и најчесто се гледаат во мотори, тапаци, прирабници, вентили и разни цилиндри. Тие се кружни во форма, со тркалезен пресек и дупка во центарот, слична на крофна. О-прстените се достапни во различни големини и можат да се нарачаат врз основа на потребниот номинален дијаметар во внатрешниот дијаметар (ID), надворешниот дијаметар (OD) и дијаметарот на пресек (CS). Овој EPDM O-прстен ги исполнува стандардите дефинирани со воздухопловниот стандард AS568 A, што е стандард за големина на воздушната вселена за О-прстените.

Основни карактеристики

Најдобри понуди

Отмро 20 парчиња Нитрилни Гумени О-Прстени, 3мм Жица Диа 20мм Од Метричко Запечатување Нитрил НБР Гумени Подлошки За Запечатување
  • Обновено

Отмро 20 парчиња Нитрилни Гумени О-Прстени, 3мм Жица Диа 20мм Од Метричко Запечатување Нитрил НБР Гумени Подлошки За Запечатување

DEN 127.84

[НБР Опрстен] НБР со добри механички својства и висока отпорност на абење Има добра отпорност на многу н